Voiam sa devin bucatar

Si nu oricum, ci la un restaurant cu renume, aveam de gand sa plec si in afara, sa-mi fac un viitor. Pasiunea pentru meseria de bucatar a aparut in urma cu cativa ani cand, butonand telecomanda televizorului, am dat peste o emisiune care avea ca invitat un bucatar italian. Nu mai stiu ce reteta pregatea, dar am ramas placut impresionat de felul cum pregatea mancarea si mi-am zis ca o sa devin bucatarcand o sa fiu mare. Bucataria italiana m-a atras dintotdeauna si stim cu totii ca Italia a dat lumii doua feluri exceptionale de mancare: Pizza si Pastele, ambele intr-o gama foarte variata.

Cu “meseria” in gand, am urmat Scoala de Arte si Meserii(SAM) din cadrul Colegiului Viilor. In clasa a X-a, venit vremea cand trebuia sa facem si practica, eram asa de entuziasmat ca o sa apuc sa gatesc, sa fac ce facea italianul pe care l-am vazut la televizor, insa am fost dezamagit. In loc sa ne puna la bucatarie, pe mine si pe colegii mei, ne puneau la patiserie si cofetarie, eram un fel de ajutoare  slugi, singurele sarcini erau: aranjatul pateurilor in tava, rasul merelor si bineinteles spalatul vaselor. Ca recompensa pentru munca de bucatarajutor sluga aveam cateva pateuri(10-20) de fiecare. Atunci am vazut ca viata nu e asa roz si ca trebuie sa muncesti din greu ca sa ajungi cineva, sa ai un loc decent de munca.

Pe la sfarsitul celui de-al doilea semstru al clasei a X-a, am ajuns sa fac practica la restaurantul Boccaccio impreuna cu un prieten. Practica a tinut 5-6 luni dupa care ne-am angajat acolo. Era munca, dar faceam ceva ce imi placea, intr-un mediu placut alaturi de prieteni. Imi aduc aminte ca de primul salariu mi-am luat o pereche de blugi si una de adidasi, simteam un sentiment anume, poate pentru ca erau cumparate cu banii mei si nu cu banii parintilor. M-am bucurat de ele doar o saptamana, saptamana dinainte accidentului…Acum sunt constient ca nu o sa mai fiu niciodata bucatar, nu o sa mai fiu niciodata cum am fost inainte de accident, dar nu-i nimic eu sunt un optimist si voi face orice ca sa pot merge din nou.