Aventuri la Boccaccio – Partea I

Vazand ca practica de la scoala nu ma ajuta prea mult, am vorbit cu un prieten sa mergem unde lucra varul lui ca ospatar si anume la restaurantul Boccaccio. Restaurantul avea specific italienesc, in momentul de fata nu mai stiu nimic de el.

Intr-o zi de vineri am ajuns acolo, ne-a prezentat si a ramas sa mergem a 2 a zi (sambata) la practica. Ajunsi acolo, ne-am schimbat, am facut cunostinta cu personalul (bucatari + ospatari). Personalul mi s-a parut ok, a ramas sa mergem in fiecare sambata de la 10 la 4. Am facut practica din decembrie 2004 pana la 15 iunie 2005, dupa care ne-au angajat (pe mine si pe prietenul meu) si veneam o data la 2 zile  ca erau 2 schimburi. Era bine ca daca voiam sa mancam ceva, ne lasau nu ca prin alta parte. De obicei sambata seara aveam nunti, botezuri etc, atunci era mult de munca dar dupa ce terminam, mergeam si noi sus in mansarda si ne uitamcum se distreaza lumea.

La inceput imi placea de  bucatarul sef dar cu timpul incepusem sa ma satur de acest “bucatar sef”. Inafara de faptul ca stia sa dea numai ordine, mai si jignea persoane si daca acele persoane se suparau incepea cu “hai bah tu nu stii de gluma?”. In fine, cand nu erau rezervari multe el nu prea venea sau statea mai mult la cafenea. In lipsa lui ne distram pe cinste, tin minte ca odata am inundat bucataria, ne udam cu galetile) .
Odata a plouat torential vreo 4 ore, canalizarea se infundase si intrase apa in spate la magazie, ne speriasem cu totii.

Cam  atat pentru azi, o sa revin cu alta poveste din seria “Aventuri la Boccaccio”.