Ce avantaje ai folosind plitele cu inductie electromagnetica

Bucatarii sunt cat se poate de conservativi, in foarte multe dintre situatii ii vei vedea folosind plitele sau aragazurile cu gaz. Inductia capata din ce in ce mai multi admiratori, in principal din cauza faptului ca iti tine bucataria la o temperatura potrivita, dar asta nu e nici pe departe singurul avantaj al inductiei.

Plitele pe gaz au fost dintotdeauna favoritele bucatarilor, dar cand vine vorba de protectia mediului inconjurator si de eficienta energetica a plitei, inductia este cu un pas inaintea oricarui alt tip de alimentare.

Aceasta informatie, alaturi de cresterea considerabila a pretului gazului, tehnologia imbunatatita a plitelor cu inductie si avantajele nenumarate a acestui tip de gatire explica de ce multi bucatari din ziua de azi prefera si recomanda sa-ti echipezi bucataria cu un dispozitiv cu inductie.

Cativa producatori de plite si aragazuri afirma ca in ciuda faptului ca procentajul de modele alimentate cu gaz era in jur de 70-80% in urma cu cativa ani, insa in prezent acest procentaj a scazut la cel mult 20-30%, ceea ce inseamna o buna parte din aceste cifre sunt in favoarea tehnologiei cu inductie.

Dupa cum bine  stiti sau poate nu, principiul de functionare al plitelor cu inductie este urmatorul: se transfera curent alternativ printr-o bobina, generandu-se un camp electromagnetic sub suprafata ceramica a plitei, camp care transfera caldura direct la vasul de gatit.

Citind informatiile de pe plitaincorporabila.ro, vom afla ca spre deosebire de plitele pe gaz sau cele electrice, plita cu inductie functioneaza doar atunci cand un vas de gatit cu proprietati electromagnetice se afla pe zona de gatit, astfel incat energia sa fie transferata direct acolo unde este nevoie.

Atunci cand folosesti o plita cu inductie electromagnetica mai mult de 90% din energia electrica utilizata de plita este transformata in caldura, deci randamentul total este de peste 90%. Atat plitele pe gaz, cat si cele electrice au un randament cu procentaj de cel mult 50-60%. Din cauza faptului ca tigaia insasi devine sursa de caldura, suprafata plitei ramane intotdeauna rece si nu degaja caldura in aer.

Imi lasi un comentariu?