Cum alegi cea mai buna periuta de dinti electrica

Periatul manual al dintilor, cu o periuta normala este o metoda ieftina si destul de eficienta, insa cei care vor un produs mai bun care garanteaza o curatare mult mai buna si mai confortabila pot alege cu incredere o periuta electrica care se gaseste intr-o gama variata de versiuni, disponibile pentru orice buget.

Din punct de vedere al tehnologiei pe care o folosesc, periutele electrice pot fi de doua feluri: cu rotatie si cu vibratie. Cele cu rotatie sunt cele mai accesibile si folosesc o perie care se roteste si are o eficienta sporita in inlaturarea placii dentare. Fiecare dinte este curatat rand pe rand, iar rezultatul este uimitor.

Periutele de dinti cu vibratie se impart in doua categorii, cele cu vibratii sonice si cele cu vibratii ultrasonice. Din prima categorie fac parte periutele care detin un motor electric ce induce o miscare oscilanta al capului de periere, iar vibratia pe care o produce acesta contribuie la dislocarea placii dentare. In vreme ce acestea au o amplitudine considerabila a vibratiei, dar o frecventa redusa, cele ultrasonice au o amplitudine aproape invizibila si o frecventa foarte mare. Studiile au aratat ca acestea nu numai curata, dar si dezinfecteaza foarte bine placa dentara. Pentru rezultate extraordinare puteti gasi modele care combina doua sau chiar mai multe tehnologii.

Cand vine vorba de achizitionarea unei periute electrice, exista cativa factori de care trebuie sa tineti cont pentru a va asigura ca ati facut alegerea potrivita. Dupa ce v-ati hotarat ce model preferati, este nevoie sa fiti atenti si la alte detalii precum: cate capete interschimbabile detine periuta, cum se alimenteaza aceasta, cu baterii sau cu ajutorul unui acumulator, care este numarul de programe de periat sau daca are un senzor de presiune. Acesta din urma este foarte important, mai ales pentru persoanele care au probleme cu sangerarea gingiilor. In cazul in care se apasa prea tare pe dinti, senzorul de presiune este capabil sa atentioneze prezenta unei nereguli. Pe de alta parte, un ghidaj auditiv este un alt factor de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa efectuati o curatare eficienta.

O periuta de dinti electrica este o investitie foarte buna pentru sanatate si aspectul fizic. Aceasta va intretine dantura in mod corespunzator, asa ca vizitele la dentist vor fi din ce in ce mai rare.