Ingrijirea si infrumusetarea gazonului – ofera-i gazonului un aspect unic

Acum e mai usor ca niciodata sa modelezi gazonul dupa bunul plac. Totul incepe prin a cumpara un tractor de tuns gazonul, singurul utilaj capabil sa ii aduca gospodariei tale aspectul mult dorit, cu gazon al carui aspect sa fie similar celui de pe stadioanele echipelor profesioniste de fotbal.

Cum e posibila diferenta de culoare dintre benzile paralele ale gazonului?

Probabil v-ati intrebat cum de gazonul, in ciuda faptului ca are aceeasi dimensiune, are nuante diferite de verde atunci cand i se aplica un astfel de model. Raspunsul e simplu: e vorba de modul in care lumina soarelui se reflecta pe iarba. Unele tractoare de tuns iarba au un accesoriu care nu doar ca suporta greutatea tractorului, dar au si rolul de a schimba pozitia firului de iarba in directia in care se deplaseaza masinaria.

La prima trecere peste gazon (formarea primei benzi) firul de iarba va fi orientat in directia de mers, insa la intoarcere (se formeaza a doua banda) vei circula din sens opus, deci pozitia firelor de iarba va fi inversa in raport cu cea a primei benzi.

La inceput, iti poti contura modelul dorit pe o foaie de hartie, calculand exact suprafata de teren acoperita cu gazon si aspectul pe care doresti sa-l aiba. Pe masura ce capeti experienta poti sa stabilesti modelul in timp ce tunzi gazonul.

Designul poate fi unul destul de simplu, cum ar fi o serie de benzi paralele sau unul similar tablei de sah. Modelele mai complexe, cum ar fi cel in forma de Bullseye, sau model circular, sunt mai dificil de conturat, dar nu imposibil. Vor deveni posibile in momentul in care se capata experienta suficienta.

Orice manevra efectuata altfel decat directia dreapta de mers a tractorului de tuns iarba poate avea efect asupra esteticii modelului ales pentru gazon.