4 Rezoluții de Anul Nou pentru un viitor financiar mai luminos

Este o situație familiară pentru mulți: începem noul an de la hotărârea noastră de a deveni mai prosperi în ceea ce privește venitul financiar, doar că… peste câteva luni această rezoluție este uitată. Dacă așa procedați de obicei, nu vă panicați, nu sunteți singurul. Potrivit unui sondaj, aproximativ 8% dintre oameni se țin de rezoluțiile noului an. Iată câteva rezoluții financiare pentru anul 2019 care vor fi mai ușor de păstrat.

Economisiți mai mulți bani

Dar cât ar trebui să salvați exact? Ei bine, experții sugerează că persoanele salvează cel puțin 10% din fiecare salariu. Ideea este că, dacă începeți să economisiți în timp ce sunteți tânăr când grijilie sunt mai puține, în timp, puteți ajunge la o sumă ok. Economisirea nu este întotdeauna ușoară. Cea mai simplă modalitate de a vă menține angajamentul în ceea ce privește economiile dvs. este de a vă stabili un transfer automat la fiecare salariu. În mod alternativ, puteți profita de un cont bancar mobil care vă poate face acest lucru în mod automat.

Plata datoriilor

Ieșirea din datorii nu va ajuta doar la viitorul dvs. financiar, ci se va simți, de asemenea, o eliberare psihologică. Începeți noul an, plătind cât mai mult din datorie (salvându-vă de la dobânzile viitoare) sau utilizând un card de debit pentru a evita această dilemă cu totul.

Creșterea contribuțiilor de pensionare

Vestea proastă? Pensiile devin din ce în ce mai mult o chestiune din trecut, iar securitatea socială nu vă va oferi suficienți bani pentru a vă susține pensionarea. Investiți în pensii private, viitorul este foarte important.

Investiți corespunzător

Modul în care vă decideți să investiți va depinde mult de vârsta dvs., iar portofoliul dvs. de investiții va arăta drastic diferit de cel din altă fază a vieții. Dacă vă întrebați când ar trebui să începeți să investiți, răspunsul este imediat! Cu cât începeți mai devreme, cu atât mai mult veți putea profita de avantajele uneia dintre cele mai mari minuni ale lumii: un interes sporit. Spre deosebire de dobânda simplă plătită împotriva dvs. (sau de interes cum v-ați gândit de obicei), interesul compus pentru investițiile dvs. funcționează în favoarea dumneavoastră.