Patru cuvinte cheie pentru fericire

Amintiți-vă cuvintele magice pe care le-ați învățat în copilărie? Acum le numim cuvinte cheie pentru fericire. Majoritatea părinților și bunicilor le-au introdus în mintea noastră din momentul în care am putut vorbi până am împachetat și ne-am mutat în spațiul nostru propriu și în viața noastră de adulți. Din păcate, unii par să le lase în urmă atunci, câteodată…

Vă rog

Vă rog, este primul cuvânt cheie și ar trebui să fie folosit ori de câte ori doriți sau aveți nevoie de ceva de la o altă persoană. Cuvântul „vă rog” și un zâmbet autentic determina lucruri pe care pur și simplu nu le puteți obține. Este o curtoazie obișnuită și ar trebui folosită deseori.

Mulțumesc

Vă rog să fie urmat de „Mulțumesc”. Ar trebui să fie folosit cu generozitate atunci când cineva face ceva frumos pentru dvs., indiferent dacă este solicitat sau nesolicitat. „Mulțumesc” nu necesită mare efort și totuși determină mari recompense. „Mulțumesc” recunoaște toate lucrurile mici pe care cineva le face pentru dvs.

Imi pare rau

„Îmi pare rău” este o expresie importantă. Sparge gheața după un conflict sau o neînțelegere, de asemenea, conduce discuția spre o cale de reconciliere într-un dezacord mic sau mare. „Îmi pare rău” este adesea tot ce trebuie spus, deși uneori trebuie să faceți modificări. Poate că nu veți fi întotdeauna iertat, dar măcar ați făcut un pas.

Te iubesc

Cei pe care îi iubiți trebui să audă de la dvs. „Te iubesc” nu este doar un joc – este pentru cei din jurul dvs. care trăiesc și muncesc alături de tine.

Recapitulare:

Vă rog

Mulțumesc

Imi pare rau

Te iubesc

Aceste cuvinte reflectă respectul de sine și contribuie cu siguranță la îmbunătățirea de sine și, cu siguranță, la fericirea personală, dar și a altora.