Îmbunătățirea comunicării între membrii familiei

family

Programele de lucru ale părinților, școala copiilor și activitățile extra-curriculare au lăsat familiile lipsite de o comunicare adecvată. Motivul este că membrii familiei petrec atât de puțin timp împreună pentru că fac alte activități epuizante. Pentru acele familii a căror membri sunt angrenați în diferite locuri datorită muncii. O comunicare bună este esențială pentru o familie decentă și solidă; astfel, trebuie făcute toate lucrurile necesare pentru a o promova și menține.

Mai jos sunt câteva sfaturi pe care membrii familiei le pot folosi pentru a construi o comunicare eficientă și pentru a dezvolta legături mai strânse în cadrul familiei.

Creați oportunități și timp pentru a vorbi

Cu programele aglomerate, membrii familiei încep să vorbescă ocazional ca și cum ar fi străini. Tehnologia a accentuat situația, deaorece atunci când sunt împreună, fiecare membru este angrenat în dispozitivul său – fie că este vorba despre un telefon mobil, un laptop, un joc video sau televizor – astfel încât nu se poate realiza o conversație semnificativă. Membrii familiei ar trebui să aibă niște reguli nescrise, cum ar fi îndepărtarea tuturor obiectelor gadget atunci când sunt împreună – de exemplu în timpul orelor de masă – pentru a avea niște conversații valoroase. În timp ce călătoresc împreună, membrii familiei pot profita de ocazie prin închidă radioul și să pună la o parte cărțile sau dispozitivele pentru a discuta unul cu celălalt. De asemenea, copiii își pot reduce activitățile extra-curriculare pentru a petrece mai mult timp cu părinții sau frații lor pentru interacțiuni sănătoase.

Mâncați împreună

Familiile pot crește timpul petrecut împreună, asigurându-se că unele dintre mese sunt consumate împreună ca o familie. Cea mai bună idee este să o faceți în anumite zile, de exemplu în serile de duminică. Implementarea ritualului meselor comune face ca membrii familiei să înceapă să anticipeze timpul împreună, ajutându-i să se obișnuiască cu această experiență pozitivă. Frumusețea de a avea mese în familie este că oamenii se simt liberi să comunice mai bine decât în alte circumstanțe. Această interacțiune promovează relații mai puternice între membrii familiei și îi pregătește pe cei mici să fie mai buni membri ai societății și să le dea un sentiment de apartenență.

Stabiliți tradițiile sau rutina familiei

Tradițiile familiei formează o bază solidă pentru confortul membrilor familiei, mai mult pentru copii. De exemplu, povestirea sau citirea poveștilor înainte de culcare și apoi învelitrea lor cu un sărut de noapte bună este un ritual extraordinar care va fi imprimat îm amintirile copiilor. Sunt tradiții minunate ale copilariei. De asemenea, o vizită la bunici și cina cu ei sunt alte tradiții minunate. Familiile ar putea avea, de asemenea, o zi stabilită pentru un picnic, o seară de ieșire sau o altă activitate distractivă în fiecare lună. Aceste tradiții promovează relații mai strânse și mai intime și permit membrilor să comunice liber și să-și exprime dragostea unul pentru celălalt.

Utilizați tehnologia în avantajul dvs.

În timp ce telefoanele mobile, televizoarele și calculatoarele sunt de vină pentru interacțiunile rece și comunicarea necorespunzătoare, membrii familiei le pot folosi în avantajul lor. Cei care sunt departe pot discuta pe diferitele platforme prin video.

Practicați ascultarea activă

Membrii familiei ar trebui să învețe arta ascultării active pentru a promova comunicarea în familie. Este esențial să învățați regula 80/20 – să ascultați 80% din timp și să vorbiți 20% din timp. De asemenea, cântărirea fiecărui cuvânt înainte de a vorbi este foarte importantă. De exemplu, părinții ar trebui să evite confruntarea, atât înainte de a auzi întreaga poveste de la copiii lor, fie și după ce au auzit-o; ei trebuie să fie prudenți în privința modului în care reacționează, pentru a nu-i descuraja pe copii să vorbească cu ei în viitor. Dacă se întâmplă să reacționeze exagerat, trebuie să-și ceară scuze și să-i convingă pe copiii lor că ascultă și înțeleg ceea ce spun ei.

Concluzie

Îmbunătățirea comunicării între membrii familiei poate fi dificilă și necesită multe eforturi, dar merită. Membrii familiei ar trebui să facă ceea ce este necesar pentru a avea o comunicare mai bună. Beneficiile depășesc cu mult costurile.