5 moduri de a vă îmbunătăți viața profesională

A face un trai mai bun poate fi stresant. Ne trezim devreme să ne pregătim pentru o nouă zi. Ne îngrijorează ce trebuie făcut. Ne întrebăm dacă putem realiza toate sarcinile pe care ni le propunem. Ne întrebăm dacă avem suficient timp pentru a face totul. Trecem peste ziua în care îndeplinim sarcinile, verificăm liste de sarcini, raportăm colegilor noștri despre munca pe care am depus-o. Când se termină ziua, ne întoarcem acasă să ne odihnim și să ne pregătim să o luăm de la capăt în următoare zi. Acest ciclu de viață profesională poate fi drenat până la punctul de epuizare. Dar există modalități de îmbunătățire a lucrurilor și de sporire a capacității de a susține stresul vieții profesionale.

Educați-vă
În cazul în care constatați că stresul de la muncă provine de la atribuirea unor sarcini care depășesc domeniul dvs. de cunoaștere, răspunsul este acela de a obține educație și formare pentru a face față provocării. Această educație poate lua mai multe forme. Căutați ateliere sau clase care să vă învețe ceea ce aveți lipsă. Puteți obține chiar și diplome în urma unor cursuri online, care vă pot transforma cariera și vă pot oferi abilități și oportunități mai bune de avansare.

Mișcarea este cheia succesului
Când a fost ultima oară când te-ai ridicat de la birou ca să te miști și să-ți clarifici mintea? Dând minții dvs. o pauză și angajându-vă corpul pentru o scurtă explozie de exerciții, precum o plimbare de 20 de minute în aer liber, s-a demonstrat că îmbunătățește capacitatea mentală de focalizare și creativitate. Când simțiți că  aveți blocaje ale creierului, sau că încetinește, puneți-vă inima în mișcare. Exercițiile regulate în afara orelor de lucru ajută la construirea unui corp sănătos capabil să facă față stresului vieții profesionale.

Comunicați
Deschideți discuții despre grijile dvs. cu oamenii în care aveți încredere. Păstrarea stresului personal în timp ce sunteți veseli doar de fațadă va face mai mult rău decât bine. Supervizorul dvs. este stimulat să vă ajute să aveți succes. Vă puteți face timp pentru a vorbi cu ei despre stresul dumneavoastră și pentru a dezvolta un plan pentru a va gestiona factorii de stres și pentru a vă menține performanța muncii. Fii deschis în legătură cu ceea te face să nu te simți în regulă cu cei apropiați. Doar vorbind despre ceea ce accentuează, puteți ajunge la discuții semnificative despre cum să vă îmbunătățiți situația. Învață să vorbești despre factorii de stres, dar nu în modul de a te plânge, ci în tonuri constructive, căutând îmbunătățiri și soluții.

Deveniți pasionați
Forțându-vă să faceți lucruri de care nu sunteți interesați sau pasionați este o cale garantată a stresului și nemulțumirii. Îți poți îmbunătăți viața profesională urmând pasiunile tale și aplicându-ți abilitățile în lucruri care te fac fericit. Întrebați-vă de care părți din munca dvs. vă ocupați cel mai mult? Ce puteți face pentru a mări acest aspect al muncii dvs.? Apoi analizați aspectele muncii pe care vă luptați să o angajați. Cum poți reimagina acele părți ale muncii tale pentru a te angaja mai profund cu ei? Cum puteți conecta acele sarcini la un sens mai înalt și mai pasional? A deveni mai pasionat în viața profesională nu este neapărat să faci o carieră din hobby-urile tale, ci să găsești înțeles în ceea ce ai de lucru și în sarcinile pe care le completezi.

Găsiți un echilibru
Urmăriți cât timp acordați locului de muncă. Când petreceți mai mult timp la birou doar pentru a deține un loc de muncă, mai mult  decât pentru a vă dezvolta viața personală, veți descoperi că relațiile personale suferă și provoacă și mai mult stres. Oferiți-vă timp pentru a vă îngriji și a vă bucura de relațiile cu prietenii și familia. Aceste relații vor deveni o sursă de confort și vă vor ajuta să reduceți stresul în loc să îl măriți. Veți găsi o îmbunătățire a productivității muncii atunci când viața voastră în afara locului de muncă nu adaugă mai multă stres.

Îmbunătățirea vieții profesionale necesită o introspecție onestă. Cariera ta va deveni mai îndeplinită pe măsură ce înveți să gestionezi stresul pe care îl cauzează în viața ta, să dezvolți cunoștințele și abilitățile pentru a-ți termina sarcinile, să vorbești deschis despre ceea ce nu funcționează, să urmezi soluții, să alegi să fii pasionat, și să vă echilibrați munca cu celelalte aspecte ale vieții voastre.