De ce a arăta bine te face să te simți mai bine

Se pare că a arăta bine nu înseamnă totul, desigur, dar tuturor ne place să arătăm cel mai bine și, în general, să ne simțim mai fericiți atunci când aspectul nostru corespunde așteptărilor noastre. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să se conformeze ideilor altora despre frumusețe sau să țină pe nimeni până la standarde nerealiste. Când ai grijă de aspect, o faci pentru tine – pentru că stimulează stima de sine și te face mai capabil să te confrunți cu lumea și astfel te ajută să îți atingi obiectivele.

Sănătate și frumusețe
Un motiv pentru care a arăta bine contează reprezintă faptul că aspectul și menținerea sănătății merg mână în mână. Toată lumea este de acord că a face tot posibilul pentru a fi sănătos este un lucru bun, pentru o multitudine de motive. Cu toate acestea, una dintre consecințele în cazul problemelor de sănătate  este că nu veți arăta la fel de bine pe cât ați avea potențial. Prin urmare, un regim de frumusețe pozitiv și de succes ar trebui să se bazeze pe o viață sănătoasă și o bună igienă. Acest lucru vă va face să vă simțiți mai bine, dar știind că vă face să arătați bine, vă va spori încrederea în sine. De asemenea, o stare bună oferă poftă de mâncare, vă ajută să vă odihniți corespunzător și să faceți exerciții fizice regulate.

Primele impresii contează
Când arăți bine, veți face o primă impresie mult mai bună decât în caz contrar. Oamenii vor găsi scuze pentru o zi în care nu le stă bine părul spre exemplu, dar este mult mai bine să impresioneze decât să găsească scuze. Arătând bine este adesea soluția corectă a situației în care vă aflați. Arătând bine la o petrecere poate fi foarte diferit de a arăta bine la o întâlnire de afaceri. Aspectul dvs. ar trebui să comunice un mesaj clar și ar trebui să fie cel pe care doriți ca lumea să îl primească în acel moment.

Abilități de comunicare
Modul în care arăți poate ajuta în general cu abilitățile tale de comunicare. Dacă ați făcut un efort, atunci nu va trebui să vă îngrijorați de aspectul dvs. și vă puteți concentra pe ceea ce spuneți și astfel veți comunica mult mai eficient.

Arătând mai bine demonstrează și ce fel de personalitate aveți. Cu toate că  nu alegem aspectul fizic cu care ne naștem, dar ceea ce facem cu acesta spune multe despre cine suntem. Alegerile și deciziile de machiaj, precum și felul în care vă tundeți și aranjați părul, toate acestea transmit un mesaj despre tipul de persoană de care într-adevăr dați dovadă sau cel puțin despre tipul de persoană pe care doriți să o reflectați.

Depune-ți un mic efort
Oamenii își pot da seama atunci când ați depus un efort în legătură cu aspectul. Utilizarea produselor de îngrijire a părului, spre exemplu, arată că vă pasă de modul în care vă arătați. Cineva care, evident, nu face un efort cu apariția lor poate părea leneș și nedisciplinat, iar acești oameni au de multe ori lipsă de încredere în sine. Acest tip de judecată este adesea subconștientă, dar poate afecta totul, de la oportunități profesionale la speranțe sau visuri romantice.

Îmbrăcați-vă corespunzător
Hainele sunt funcționale în sensul că ne mențin cald, ne mențin uscați și ne ajută să fim mobili. Ele ne pot proteja de rănire sau disconfort și ne pot ajuta să ne simțim relaxați chiar și acasă. Cu toate acestea, ele transmit, de asemenea, o serie de mesaje despre cine suntem. Aceste mesaje reprezintă un amestec al rolului nostru în viață în acel moment și al personalității noastre fundamentale: echilibrul dintre cele două depinde de circumstanțe.

În cele din urmă, nu uitați că îmbrăcămintea și o coafură potrivită poate deveni un obicei distractiv și un tratament de sine stătător, așa că nu trebuie să vă temeți să vă arătați bine: vă va face să vă simțiți mai încrezători în voi și veți avea deschidere la mai multe oportunități.