Avantajele si dezavantajele aspiratoarelor mici

Aspiratoarele sunt acele echipamente de curatenie care ocupa mult loc in casa dumneavoastra si fac mult zgomot. Insa tehnologia a evoluat, iar in zilele noastre ne putem bucura de aspiratoare silentioase, usoare, de mana sau chiar aspiratoare robot. In continuare vom prezenta avantajele si dezavantajele acestor aspiratoare pentru a va ajuta sa faceti alegerea potrivita.

Avantajele si dezavantajele aspiratoarelor usoare (greutate mica)

Avantajele aspiratoarelor usoare se refera la ergonomie: de obicei, ele au corpuri inalte si manere, fiind tinute in pozitie verticala, dar pentru ca nu au greutatea celor normale sunt mai usor de manevrat si nu este nevoie sa va aplecati cand aspirati.

Dezavantajele aspiratoarelor usoare sunt ca ele nu functioneaza la fel de bine ca si aspiratoarele de dimensiuni mari pe covor, iar canistra lor tinde sa fie destul de mica, ceea ce inseamna ca va trebui sa le goliti mai des. Modelele fara fir nu vor oferi puterea celor cu cablu, adica putere de aspirare mai mica. Unele sunt surprinzator de zgomotoase, deci alegeti cu atentie si nu va axati doar pe greutatea lor.

Avantajele si dezavantajele aspiratoarelor de mana

Aspiratoarele portabile fie ele cu cordon sau fara fir, sunt utile pentru curatarea rapida si usoara a pardoselilor dure, a tapiteriei, a perdelelor, a blaturilor si a covoarelor scurte. Sunt de asemenea utile pentru aspirarea interiorului masinii.

Dezavantajele sunt ca nu vor face o treaba foarte temeinica pe covoarele groase sau pe suprafete mari. Canistrele lor trebuie sa se incarce in mod regulat si in general nu sunt la fel de puternice precum omologii lor mai mari. Cu toate acestea, pentru casele de mici dimensiuni sau cu animal de companie, acestea sunt un instrument util.

Avantaje si dezavantaje aspiratoare robot

Daca sunteti un iubitor de tehnologie smart home, veti citi cu siguranta aceasta sectiune cu atentie. Deci, care sunt avantajele aspiratoarelor robot? Ei bine, aspiratoarele robotice fac aspirarea in timp ce sunteti pe canapea / in oras / la locul de munca / in pat. Sunt cea mai buna solutie pentru incaperile mari,  unde se pot deplasa, se pot duce sub mobilier si in colturi stramte.

Dezavantajele? Nu sunt potrivite pentru curatarea profunda si nu sunt minunate daca aveti mocheta sau multe covoare groase in casa.

Pentru rezultate optime, cautati un aspirator robot care poate fi controlat de o aplicatie de pe telefon si care se poate deplasa in jurul unor zone dificile (colturi, cabluri).