Cum puteți obține părul sănătos în mod natural

Între utilizarea uscătorului de păr, îndreptare și vopsire, părul nostru merită o medalie pentru tot ceea ce am reușit. Chiar dacă toți avem diferite texturi și tipuri de păr, dorim cu toții să obținem acel aspect de plete sănătoase și frumoase. Cu toate tipurile de produse din comerț, încercăm să investim într-o rutină sănătoasă și naturală, aceasta fiind cea mai sigură cale de a vă oferi cel mai bun tip de păr posibil! Iată trei modalități prin care puteți obține părul sănătos în mod natural.

Nu mai folosiți uscătorul de păr:
Cu toții suntem vinovați de faptul că ne supunem părul la temperaturi ridicate din când în când. Fie că vă uscați părul înainte de a vă deplasa la birou, fie că vă îndreptați părul sau dacă îl buclați pentru o noapte în oraș. Chiar dacă aplicarea acestor metode ne dă adesea un aspect extraordinar, poate să vă lase efecte dăunătoare părului. Nu numai că poate provoca deshidratare în foliculii de păr care conduc la părul despicat, poate provoca și daune semnificative la proteinele ​​care pot afecta rezistența, strălucirea și textura părului.

Există soluții care vă pot proteja părul cât mai mult posibil. Dacă nu există nicio șansă pentru a renunța la produsele termice, asigurați-vă că aplicați un agent de protecție termică pe întregul păr. Acest lucru vă va oferi o umiditate a părului, care va duce la o deshidratare mai mică. Puteți, de asemenea, să schimbați uscătorul în favoarea unui prosop special de păr sau pur și simplu o cămașă pe care nu o mai folosiți. Prosoapele din micro-fibră și o cămașă obișnuită oferă atât texturi care permit părului să se usuce în timp util, cât și să reducă orice ruptură sau deteriorare.

Utilizați vopsea sigură pentru păr:
Tuturor ne place să ne oferim un nou look din când în când. Deși acest lucru se poate face prin machiajul sau prin schimbarea garderobei, oferindu-vă o culoare nouă de păr este cea mai bună modalitate de a arăta într-adevăr un aspect nou. Nu este deloc surprinzător faptul că fiecare femeie dorește să aibă cea mai înaltă stima de sine posibilă și adăugând o nuanță strălucitoare nouă este modalitatea perfectă de a face acest lucru. De fapt, un studiu a arătat că 80% dintre femei simt că părul lor poate influența atitudinea lor. Dar ceea la ce oamenii nu se gândesc sunt substanțele chimice care sunt incluse în aceste vopsele de păr. Adesea, vopselele pentru păr sunt umplute cu substanțe chimice care pot avea un efect negativ asupra părului nostru, precum și asupra sănătății noastre generale. De exemplu, ingredientul obișnuit de colorant pentru păr, amoniacul, poate fi un potențial disruptor endocrin, împreună cu un astm și iritant respirator. Pentru a evita posibilele efecte secundare asupra sănătății și pentru a obține cea mai sigură culoare posibilă pentru părul dvs., examinați vopsele alternative pentru păr care sunt vegane, naturale și certificate. Când vă căutați următoarea culoare, căutați companii care sunt certificate vegan și PETA. La fel ca atunci când consumați alimente ecologice, folosirea vopselei organice pentru păr vă va oferi cel mai drăguț sentiment posibil.

 Utilizați ingrediente naturale:
Există o modalitate mai bună de a obține un păr sănătos decât prin utilizarea ingredientelor naturale? Multe dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru păr sunt cele pe care le veți găsi deja în casa dvs. Uleiul de cocos, de exemplu, este un ingredient frecvent utilizat atât pentru păr, cât și pentru bucătărie. Nu numai că poate oferi strălucire, dar crește proteinele și rezistența părului. Uleiul de avocado este un alt mare solicitant al părului tău. Cu surse de vitamina B și E, uleiul de avocado poate servi ca un minunat balsam oferind în același timp o strălucire deosebită a părului. Rozmarin este un alt ingredient excelent pentru a fi adăugat la rutina îngrijirii părului. Popularul ulei din plante italian folosit pentru a ajuta la creșterea părului și poate fi ușor de adăugat în șampon și balsam dacă doriți să încurajați sănătatea părului.

Puteți aplica cu ușurință aceste tipuri de uleiuri direct pe părul dvs. sau puteți face o mască de păr cu diferite ingrediente naturale alese de dvs. Măștile de păr pe care le aplicați vor varia în funcție de ce anume doriți să tratați, dar există mai multe măști de păr DIY disponibile, care necesită doar câteva ingrediente. Vor fi atât de ușor de făcut; iar a avea părul sănătos nu va părea atât de imposibil!