Șase motive pentru care un câine vă face viața mai bună

Un animal de companie poate fi un mare plus în orice familie și obținerea unui câine ar fi o alegere minunată de realizat. Câinii sunt cunoscuți ca fiind loiali, cel mai bun prieten al omului și poate aduce o mulțime de bucurie iubitorilor de câini, precum și persoanelor care se întâmplă să trăiască cu iubitorii de câini. Cu toate acestea, având un câine în viața ta poate avea, de asemenea, atât de multe alte beneficii cu care putem continua la infinit, dar ne vom concentra pe șase motive pentru care o minge de puf bucuroasă vă va face viața mai bună.

 1. Eliberarea stresului
  Câinii sunt capabili să vă ajute să vă eliberați de stres, pur și simplu jucându-vă cu ei. Mângâierea noului dvs. câine vă poate calma și vă va aduce bucurie. Acest lucru se datorează faptului că, creierul dvs. va elibera nivele mai ridicate de serotonină și dopamină, care sunt neurotransmițătorii legați de starea de plăcere și de calm. Fața fericită a câinelui și datul din coadă vă pot aminti că viața nu este tocmai rea.
 2. Responsabilitatea
  Aceasta este o poveste veche, dar este una adevărată, având un câine, îi poate învăța pe copii dar chiar și pe adulți să fie mai responsabili, cu rezultate mai rapide. Din moment ce animalul de companie se bazează pe dumneavoastră pentru mâncare, vizitele la veterinar și exercițiile fizice și grija dvs. pentru aceștia, sunt recunoscători și puteți vedea acest lucru imediat, oferindu-vă un sentiment de împlinire. În plus, având un câine vă poate oferi și o rutină de fitness, deoarece trebuie să îi scoateți la plimbare o dată sau de două ori pe zi sau să ardeți calorii în timp ce vă jucați cu ei. Veți avea un tovarăș de fitness de-a lungul vieții.
 3. Când vă simțiți trist
  Unul dintre cele mai mari lucruri despre a avea un câine alături de dvs. este că vă pot oferi confort atunci când aveți o zi proastă sau vă simțiți trist sau chiar bolnav. Câinii sunt capabili să miroasă chimia corpului și reacționează conform acestuia. Prin urmare, dacă vă simțiți foarte supărat, un câine se apropie adesea încet (adică nu acționează nebun și nu se mișcă asupra voastră), într-un mod de a vă ajuta să vă înveselească. Aceștia vă pot simți emoțiile și uneori pot să vă ajute foarte mult. Unii câini pot fi instruiți pentru a detecta când se întâmplă convulsii epileptice și știu ce să facă pentru a ajuta persoanele care suferă de acest lucru. Câinii pot fi, de asemenea, instruiți să aducă medicamente și să aibă grijă de oameni.
 4. Protecție
  Toate tipurile de câini vor să-i protejeze pe cei dragi și, indiferent de mărimea și rasa care sunt, vor face tot ce le stă în putință pentru a-și menține siguranța. Un câine mic ar putea să facă mult zgomot, pe post de alarmă, bun atunci când văd sau simt ceva ciudat și, așa cum se spune, dinamita vine în pachete mici. Cu toate acestea, un câine mai mare arată mai intimidant și are o aparență mai puternică pentru a speria vizitatorii nedoriți. În plus, câinii pot mușca atunci când simt că familia lor este amenințată de membri care nu fac parte din haita lor.
 5. Divertisment
  Un câine poate aduce o mulțime de emoții în viața ta întrucât întotdeauna se întâmplă ceva. Poți să te joci cu ei, să-i înveți să facă niște trucuri și să faci exerciții cu ei. Cu toate acestea, cele mai bune lucruri se întâmplă atunci când viitorul dvs. câine este pur și simplu în starea lor de prosteală. În plus, nu vă veți simți niciodată singuri cu ei, deoarece prezența lor poate fi un mare confort după o zi grea de muncă.
 6. Interacțiunea socială
  Un câine are mai multe șanse de a-ți crește interacțiunea cu alte persoane, deoarece vei ieși mereu la plimbări și alergări etc iar majoritatea oamenilor preferă să salute un câine atunci când apare în raza vizuală. În plus, din moment ce ați merge în parcul de câini destul de des, veți avea mai multe șanse să vă întâlniți cu alți iubitori de câini de aceeași natură pentru a începe conversațiile. Cu toate acestea, ar fi o idee bună să vă țineți ochii pe câinele dvs. doar pentru a vă asigura că nu o va lua la fugă, deoarece pierderea unui câine poate fi o experiență teribilă pentru oricine și pentru nimeni nu e plăcut să treacă prin așa ceva. Prin urmare, dacă vedeți un câine (cu zgardă și informații pe medalion) fără proprietarul lor, nu uitați să raportați câinele pierdut, astfel încât proprietarul să-l găsească.

Un câine poate oferi multă distracție și merită timpul, efortul și energia de a avea unul în viața ta. Există multe motive pentru a avea un câine (pe lângă cele șase pe care tocmai le-am enumerat), care vă pot face viața mai bună. Cățeii vă pot acompania în cât mai multe aventuri și vă pot ajuta să formați amintiri plăcute. Cel mai bun tip de câine este cel care te alege.