Cele 5 ingrediente ale unei relații sănătoase

Ai fost vreodată într-o cameră cu un cuplu care era atât de conectat și îndrăgostit fără efort încât ai fost alimentat de gelozie? Sau poate te-ai întrebat de ce relația ta nu părea atât de interesantă sau ușoară ca a lor? Nu te lăsa păcălit! O relație poate fi satisfăcătoare doar dacă sunteți dispus să vă depuneți timpul și efortul pentru a o face uimitoare. Nu există niciun fel de cuplu perfect. Există însă ingrediente cheie ale unei relații sănătoase pe care le poți urmări cu ușurință.

Dacă doriți să aveți o relație fără a depune un efort deosebit, știm doar lucrurile care sunt de făcut. Iată primele 5 sfaturi pentru construirea unei căsnicii puternice și fericite.

Petreceți timpul împreună în mod regulat
Petrecerea timpului împreună este importantă. S-a dovedit că crește fericirea conjugală și scade stresul între parteneri. Este vital pentru o relație sănătoasă.

Timpul de cuplu favorizează o căsătorie mai puternică, care sunt mai puțin predispuse la divorț.

Un studiu despre importanța unei nopți de întâlnire arată că cuplurile care au această practică săptămânală au niveluri mai mari de satisfacție în relație.

Studiul continuă să spună că „timpul de cuplu poate duce la relații de calitate superioară, cel puțin parțial, prin încurajarea unor niveluri mai ridicate de comunicare, satisfacție sexuală și angajament între cuplurile contemporane”

Petrecerea timpului împreună vă permite partenerului dumneavoastră să vă aprofundați conexiunea și să vă distrați împreună. De asemenea, nu subestimați importanța prieteniei și a râsului într-o căsătorie fericită.

Cercetările indică faptul că cuplurile care râd împreună își îmbunătățesc sănătatea fizică și mentală. Studiile arată că prevalența bolilor de inimă la indivizii care rareori au râs a fost cu 1,21% mai mare decât cei care au râs în mod regulat.

De asemenea, s-a demonstrat că râsul face ca cuplurile să se simtă mai satisfăcute și susținute în relațiile lor.

Faceți sexul o prioritate
Sexul este o parte importantă a unei relații sănătoase. Atunci când tu și partenerul dvs. sunteți în mod regulat intim, vă sporiți vulnerabilitatea și încrederea unul pentru celălalt.

De asemenea, sexul a fost dovedit că intensifică intimitatea emoțională și promovează legăturile. Nu numai că sexul este excelent pentru relația ta, dar este bine și pentru sănătatea ta.

Cercetările dovedesc că crearea de dragoste obișnuită crește nivelul imunoglobulinei A (IgA) din corp, care este același anticorp care ajută la combaterea infecțiilor, precum răceala și gripa.

Comunicați regulat
Ați auzit vreodată sfatul: „Nu vă culcați niciodată supărat”? Se dovedește că această veche zicală are un merit pentru ea. Cercetările dovedesc că cei care se culcă furios forțează creierul să țină mai strâns la emoții negative decât cei care aleg să lase lucrurile să meargă.

Ești dependent de telefonul mobil? Dacă da, nu ești singur. Sondajele arată că 85 la sută dintre utilizatorii de smartphone-uri își verifică telefonul în timp ce vorbesc cu cei dragi.

Ignorarea partenerului dvs. în favoarea telefonului mobil s-a dovedit a scădea satisfacția relației.

Dar un factor important în comunicarea bună este învățarea la cum să asculți. Aceasta poate însemna eliminarea smartphone-ului.

Acordarea soțului tău de atenție nedivizată îi face să se simtă iubiți și apreciați. Este, de asemenea, un semn de a fi un bun ascultător.

Atunci când comunicați deschis cu soțul dvs., vă ajutați să preveniți problemele să nu iasă sub control. De asemenea, înveți cum să rezolvi dezacordurile în echipă, în loc să încerci pur și simplu să câștigi un argument.

Nu uita cine ești
Menținerea unei identități personale este o mare parte a relației sănătoase. Nu-ți pierde simțul de sine.

Până la urma urmei, personalitatea, obiectivele și emoția pe care le-ai exprimat pentru hobby-urile tale au făcut ca soțul să se îndrăgostească de tine în primul rând.

Menține-ți prietenii și fă-ți timp pentru hobby-urile personale, relaxare și sănătate mintală în mod regulat.

Aveți respect reciproc
Iubirea și respectul merg mână în mână într-o relație sănătoasă. Deși partenerii nu pot fi întotdeauna de acord cu aceleași lucruri, ei trebuie să respecte opiniile, sentimentele și limitele celuilalt.

Puteți arăta respect reciproc prin:

  • Acordându-i partenerului tău atenția nedivizată când vorbești;
  • Nu recurgeți la apeluri de nume sau la observații dureroase atunci când vă certați;
  • Comunicarea despre o problemă cu calm;
  • Să fii deschis și sincer;
  • Respectarea prieteniei partenerului, a familiei și a angajamentelor sociale în afara relației;
  • Nu vă atingeți niciodată partenerul într-un mod dăunător fizic;
  • Respectarea limitelor sexuale;
  • Niciodată să nu vorbești nepoliticos despre partenerul tău cu alții sau să le dezvălui secretele altora;
  • De asemenea, îți poți arăta că îți respecți partenerul prin felul în care le tratezi obiectivele și avansările în viață. În loc să fii gelos sau critic, fii ca și cum ar fi sărbătoare mereu!

Studiile arată că acele cupluri care sărbătoresc succesele împreună se bucură de o relație mai semnificativă decât cele care nu o fac.

Când un partener se simte respectat într-o relație, acesta îi permite să se simtă confortabil în prezența ta. De asemenea, crește încrederea și iubirea.

O relație minunată nu doar se întâmplă. Este cultivat prin petrecerea timpului de calitate împreună, comunicarea în mod regulat și prin favorizarea intimității emoționale și fizice.

Menținerea unei identități personale este de asemenea importantă pentru o căsătorie puternică. Urmând aceste cinci sfaturi simple, veți fi bine în drumul către o relație fericită și sănătoasă.