Lucruri dificile pe care poți începe să le faci pentru fericirea ta

Pe scurt, atunci când vine vorba de a lucra din greu pentru a atinge un obiectiv de viață substanțial de orice fel – obținerea unei diplome, construirea unei afaceri, promovarea unei relații, creșterea unei familii, devenirea mai atentă sau orice altă realizare personală care necesită timp și angajament – un lucru pe care trebuie să îl întrebi este:

„Sunt dispus să petrec un pic de timp în fiecare zi, așa cum nu o vor face mulți, așa că pot petrece o parte mai bună a vieții mele, așa cum nu o pot face mulți?

Gândește-te la acest lucru. Într-un final, devenim ceea ce facem în mod repetat. Dobândirea de cunoștințe nu înseamnă că vei crește – creșterea se întâmplă atunci când ceea ce știi schimbă modul tău de viață.

Și nu este amuzant cum zi de zi nu se schimbă nimic, dar când privești în urmă totul este diferit? Aceasta este puterea de consecvență.

Iată câteva lucruri pe care puteți începe să le faceți în mod constant pentru fericirea dvs. pe termen lung:

 • Exercitați-vă integritatea.
  A trăi cu integritate înseamnă: Nu te mulțumești cu mai puțin decât ceea ce ești capabil. Comunicarea clară și solicitarea a ceea ce doriți și aveți nevoie de la oameni. Vorbind despre adevărul tău, chiar și când alții te judecă pentru asta, te face să te simți înțeles. Comportându-vă în moduri care sunt în armonie cu moravurile și valorile voastre. A lua alegeri pe baza a ceea ce crezi și nu pe ceea ce cred alții. Și, desigur, fă mereu lucrurile corecte, chiar și atunci când este greu și chiar când nimeni nu va ști dacă l-ai făcut sau nu.
 • Protejați-vă de dramă și de cei care o creează.
  Vine un moment în viață când trebuie să dai drumul la toată drama inutilă și a oamenilor care o creează. A rămâne în afara dramei altor oameni este un mod incredibil de eficient de a stresa mai puțin și de a zâmbi mai mult.

O regulă bună: dacă nu le poți spune în față acest lucru, nu ar trebui să o spui nici pe la spatele acestora. După cum spunea Eleanor Roosevelt, „Mințile mari discută ideile, mințile medii discută despre evenimente și mințile mici discută despre oameni.” Viața este mult prea scurtă pentru a pierde timpul vorbind despre oameni, bârfind și agitând drama care nu are nici o consistență. Dacă nu știți, întrebați. Dacă nu sunteți de acord, spuneți acest lucru. Dacă nu vă place, spuneți. Dar nu judeca niciodată oamenii în lipsa lor.

 • Înlocuiți judecata cu încurajare.
  Nimeni nu știe cu adevărat ce vor face într-o anumită situație până când nu vor fi de fapt acolo. Da, este foarte ușor să judeci acțiunile altcuiva prin ceea ce presupui că ar fi propriile tale acțiuni dacă ai fi în locul acestora. Dar tu nu știi decât ce ai crede că ai face, nu ceea ce ai face.

Adevărul este că avem tendința de a-i judeca pe ceilalți prin acțiunile lor și noi înșine după idealurile noastre. Așa că faceți tot posibilul să vă prindeți atunci când se întâmplă acest lucru. Amintiți-vă că atunci când judecăm sau criticăm o altă persoană, aceasta nu spune nimic despre acea persoană și că tot ce avem despre propria noastră nevoie de a fi critici.

 • Fii pozitiv și petreceți timp cu oameni pozitivi.
  Fericirea nu este absența problemelor, ci capacitatea de a le face față. Crește-ți conștientizarea față de puterea și pozitivitatea interioară. Sunteți responsabil de modul în care reacționați la oameni și la evenimentele din viața voastră. Poți să dai fie putere negativă asupra vieții tale, fie poți alege să fii pozitiv în schimb concentrându-te pe lucrurile grozave care sunt cu adevărat importante. Așadar, vorbește despre binecuvântările tale mai mult decât vorbești despre problemele tale. Doar pentru că vă luptați nu înseamnă că nu veți da greș. Fiecare succes mare necesită un fel de luptă demnă pentru a ajunge acolo.

În plus, faceți tot posibilul să petreceți mai mult timp cu oameni pozitivi și mai puțin timp cu cei negativi. Oamenii care se îndoiesc în mod deliberat, judecă și au lipsă de respect, nu merită timp și atenție pe termen lung.

 • Faceți alegeri noi după cum este necesar, mai degrabă decât să le lăsați pe cele vechi să o facă pentru dvs.
  Nu trebuie să decideți dacă sau când v-ar putea răni în această lume, dar trebuie să aveți un control asupra cui și a ceea ce vă doare. Până la urma urmei, depinde cine devenim în cele din urmă sau pe cine și ce lăsăm în viața noastră. Așadar, nu vă mulțumiți doar cu relațiile și situațiile care s-au dovedit a fi demne. Exercitați-vă dreptul de a alege altfel.

Fii eroul vieții tale, nu victima. Este posibil să nu controlați toate circumstanțele care vi se întâmplă, dar puteți decide să nu fiți redus continuu de aceleași situații.