Modul în care tehnologia ne modifică relațiile

Tehnologia devine rapid o parte extrem de vitală a vieții noastre. Astăzi, ne-a preluat total viața, o folosim pentru fiecare lucru mic și, fără îndoială, a schimbat pentru totdeauna modul în care ținem legătura cu restul lumii. De fapt, tehnologia ne schimbă ușor – ușor relațiile.

Situația s-a schimbat și mai dramatic pentru persoanele care folosesc site-urile de socializare pe parcursul zilei. La exterior, aceste persoane par a fi foarte populare și ocupate, cu o mulțime de prieteni și adepți.

În mod ironic, cei mai mulți dintre ei nu s-au întâlnit niciodată și probabil niciodată nu se vor întâlni personal sau vor vorbi chiar la telefon. Totuși, aceștia interacționează zilnic cu multe dintre aceste persoane, dar doar puțini dintre aceștia fac parte din viața lor reală.

Să nu mai spunem că mulți dintre noi alegem să împărtășim cele mai personale și intime detalii ale vieții noastre private pe o platformă publică. Acest comportament devine lent mai mult decât un nou mod de socializare, diminuând credințele deținute anterior despre confidențialitate, securitate și spațiu personal.

Se poate susține că există multe beneficii pentru a face toate acestea, totuși, există multe consecințe de care trebuie să țineți cont. Trebuie să explorăm tipul de efect pe care l-am obținut în viața noastră de zi cu zi și modul în care interacționăm între noi.

Modul în care găsim oameni noi pentru prietenie și relație s-a schimbat complet. Site-urile de potrivire online au devenit noua normă a modului în care oamenii găsesc pe cineva pentru o posibilă relație nouă sau chiar pentru un suflet pereche.

Acest lucru a devenit foarte frecvent pentru tinerii profesioniști care nu au terminat facultatea, dar încă nu s-au stabilit în viața de familie. Motivul principal fiind că astfel de oameni au oportunități minime de a întâlni oameni noi, cu excepția locurilor de muncă, care este în mare parte este un mediu profesionist.

În viața modernă de astăzi, unii oameni consideră că cea mai simplă cale de a întâlni pe cineva special sau chiar pe cineva cu care să socializeze este de la unul dintre site-urile de rețea de socializare online. În mod ironic, acești oameni stau acasă și se așteaptă să întâlnească pe cineva interesant, fără a fi vreodată nevoiți să părăsească confortul canapelei lor.

Modul în care comunicăm și conversăm cu ceilalți s-a schimbat și el. În acest proces, uităm cum obișnuiam să avem conversații reale și să interacționăm cu ceilalți într-un mod mult mai comunicativ.

Cert este că am putea chiar pierde metoda pentru a ne descoperi neputința, elementul principal pentru a forma conexiuni profunde sau semnificative. În loc să ne confruntăm cu imperfecțiunile noastre sau să le acceptăm pe cele ale altora, de multe ori suntem găsiți vinovați de căderea pentru propria noastră alternativă online de egouri false. Să nu uităm de obsesia pentru personalitatea aproape perfectă, dar goală sau de faptul că este una dintre cele mai fundamentale nevoi ale noastre ca om. Ființa înseamnă a avea un contact uman și afecțiune reală cu ceilalți.

Pe de altă parte, există și câteva aspecte pozitive pentru această schimbare tehnologică. Site-urile de socializare au reușit să creeze mai multă deschidere și diversitate, o opțiune de a interacționa diferit, de a fi conectat cu alte persoane cu idei similare, de a comunica cu diferite puncte de vedere și de a descoperi tabu-uri deținute în mod regulat pentru a încuraja activismul social pozitiv.

Prin introducerea cuvintelor pe un ecran digital ca formă principală de comunicare, regulile limbii noastre au trecut printr-o schimbare prescurtată. Astfel de prescurtări au devenit modul în care ne-a condiționat să comunicăm cât mai puțin, iar acestea nu au sens deloc pentru generația mai veche.

Aceste mesaje text pot părea un script nou sau poate chiar o limbă străină pentru unii dintre noi care nu sunt conectați la rețelele de socializare sau la mesaje. Sau se poate argumenta că o numim poezie modernă, cea pe care numai înțelepții social media o pot înțelege.

Cantitatea de timp pe care o petrecem în comunicare nu s-a schimbat cu adevărat, dar modul în care comunicăm s-a schimbat complet. Se vorbește foarte puțin în persoană sau la telefon, peste o ceașcă de cafea sau poate un joc de șah.

De cele mai multe ori, modul în care comunicăm astăzi se face prin mesagerie text, fie de pe telefoanele noastre, fie de pe unul dintre site-urile de socializare. Cei mai mulți dintre noi suntem vinovați că trimitem un mesaj text rapid în loc să vedem persoana în timp real sau chiar să ridicăm telefonul pentru a avea o conversație reală cu un prieten sau membru al familiei.

Smartphone-ul ne-a oferit tuturor internet chiar în buzunarele noastre. Majoritatea oamenilor au telefoane mobile în aceste zile și au acces direct la internet oricând doresc, ceea ce face mai ușor ca niciodată să rămână mereu în legătură, indiferent de locul în care sunt.

Dezavantajul, accesul și prezența constantă a smartphone-urilor au creat o iluzie oarecum că suntem cu toții disponibili în orice moment al zilei sau al nopții cu doar o simplă apăsare de buton. Acest lucru pune o presiune incredibilă asupra noastră, fără aproape un singur moment în care putem fi cu adevărat departe de telefoanele noastre.