Intervievarea pentru un loc de muncă

Intervievarea pentru un loc de muncă este o experiență provocatoare și emoționantă. Candidații puternici vor cerceta potențialul angajator, vor studia descrierea postului și se vor gândi la lucrurile pe care doresc să le spună cu adevărat grupului de interviu. Dar ce zici de acele lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată într-un interviu de muncă?

Există un număr surprinzător de steaguri roșii pe care le puteți ridica cu o declarație greșită, chiar dacă intențiile dvs. sunt bune. Încercați să fiți încrezători și s-ar putea să fiți considerat arogant. Spune ceva entuziast și s-ar putea să pară prea nevoiaș. Dă răspunsul perfect și poate părea repetat.

Intervievarea pentru un loc de muncă
Intervievatorii tăi văd oameni în poziția ta toată ziua. Ce ar trebui să evitați să spuneți pentru a vă asigura că nu faceți aceleași greșeli pe care le-au făcut ceilalți?

O greșeală obișnuită este să încerci prea mult să fii acomodat. Sigur, s-ar putea să nu fie meseria ta de vis. Dar angajatorii vor să vadă pasiune. Așadar, nu spuneți niciodată „Voi face orice!” – se pare că nu vă pasă prea mult de specificul postului. În schimb, fiți clar că acesta este exact jobul pe care l-ați căutat și folosiți descrierea postului pentru a identifica anumite sarcini deosebit de suculente de care sunteți încântat în avans.

Întrebări repetate
Există câteva întrebări care apar în aproape fiecare interviu de muncă, oferindu-vă șansa de a găsi un răspuns bun în avans. Din păcate, majoritatea oamenilor nu deranjează; ei se gândesc la ceva simplu și inteligent care sună (sau îl alcătuiesc pe loc). Angajatorii au auzit totul înainte.

Cel mai bun răspuns pe care îl puteți da este unul care vă este unic.

Când ați fost întrebat care este cea mai mare slăbiciune a voastră, nu mergeți cu „perfecționism”, „încăpățânare” sau „onestitate”. În schimb, gândiți-vă la o slăbiciune autentică la care ați lucrat și descrieți atât problema, cât și ceea ce ați făcut pentru a-l depăși.