O zi de recuperare

In continuare va voi povesti o zidin viata mea, o zi de recuperare. In general la ora 10 ma trezesc, mananc, ca orice om, dupa care ma apuc de exercitiile de recuperare.

Prima serie de exercitii incepe in jur de ora 11 si consta in gimnastica pasiva(ale mainilor) pe care o fac singur. Acest tip de exercitiu consta in miscari ale mainilor si gatului  in toate directiile.

A doua serie de exercitii incepe in jurul orei 12-12:30 si consta in masaj si gimnastica pasiva a picioarelor. Masajul este facut de mama mea, masaj pe care l-a invatat cat timp am facut recuperare prin spitale. Masajul , este unul terapeutic care are rolul de a fortifica musculatura si de a ajuta circulatia sangelui. Aceasta a 2-a serie se termina in jurul orei 16:00, moment in care servesc ce-a de-a doua masa a zilei. Dupa ce mananc, intru la calculator si ma mai destind.

In jurul orei 18:00 incep ce-a de-a 3-a serie de exercitii de recuperare care consta in exercitii facute  din carucior:
– miscari in toate directiile cu bastonul
– exercitii la scripete, cu greutati de 4 kg deocamdata

Dupa ce fac aceste exercitii, astept sa vina fratele meu de la servici, ca sa facem alte exercitii de recuperare ce necesita deplasarea mea fara carucior:
– ridicatul la spalier(cu picioarele prinse in orteze, pentru ca sunt spastic)
– ridicari de pe scaun sau exercitii la bicicleta(o bicicleta de fitness, pe care am primit-o de la o fundatie, desi pentru spasticitatea mea ar fi nevoie de o bicicleta medicala, dar din pacate costa prea mult – 2600 euro)

Ultimele 2 exercitii( ridicarile de pe scaun si exercitiile la bicicleta) le alternez, pentru ca nu pot sa le fac pe ambele, din cauza oboselii. Dupa ce termin aceste exercitii, servesc si masa de seara dupa care intru la calculator. Cam asta este munca mea zi de zi pe care o fac in sufragerie camera de recuperare.