Sfaturi de curatare si intretinere a hotei de bucatarie

Un element important, si deseori de nelipsit din bucatarie, este hota incorporabila. Mai ales daca mancarurile preparate produc mult fum. Hotele vin in diferite dimensiuni, stiluri, modele si caracteristici diferite. Cu toate acestea, in ciuda acestor diferente distincte, curatarea si mentinerea hotelor este similara intre diferite produsuri si stiluri.

Daca ati cumparat vreodata o hota noua, stiti ca exista multe dimensiuni diferite si toate cu instructiuni diferite. O regula ar fi ca cel putin jumatate din arzatoare sa fie acoperite de capacul de aerisire. Urmatoarele  sfaturi de curatare si intretinere pot servi drept ghid referitor la ingrijirea hotei.

  1. Curata filtrul de aer

Filtrul de aer este partea din hota care absoarbe fumul si aburul incarcat cu grasime inainte de a le raspandi in casa sau de a recircula. Exist doua tipuri de filtre: un filtru metalic si un filtru de carbune. Ambele tipuri de filtre pot fi usor indepartate pentru curatare sau inclocuire.

– daca aveti un filtru metalic, indepartati-l si apoi puneti-l intr-un recipient mic, umplut cu o cantitate de solutie de degresare pentru a acoperi complet filtrul. Inainte de reatasarea acestuia asigurati-va ca este complet uscat.

– daca aveti un filtru de carbune, procesul de eliminare va fi la fel, singura diferenta este ca nu puteti curata unul dintre aceste filtre. Este o idee buna sa inlocuiti anual un filtru de carbune sau ori de cate ori incepe sa si piarda eficienta.

  1. Curata exteriorul hotei

Acest proces este destul de simplu. Asigurati-va ca hota este oprita si folositi un spray de curatare de uz casnic sau degresant. Folositi unul non-abraziv.

  1. Curata ventilatorul

Ar trebui sa verificati in mod regulat ventilatia care duce de la hota spre exterior.Grasimea poate se se depuna afectand functionalitatea si poate provoca un incediu. In cazul in care totusi se depune, este important sa contactati un profesionist.

  1. Depanare

O modalitate buna de a testa ventilatia de pe dispozitivul dvs este sa taiat o bucata de hartie si sa il tineti deasupra orificiului. Daca ziarul este aspirat si tinut in loc, hota functioneaza corespunzator. Fiecare model specific este unic. Daca intampinati dificultati in , cautati codul produsului si veti gasi informatii despre probleme comune

Urmand aceste sfaturi veti avea o hota care va rezista mult timp si va mentine aerul din bucatarie fara fum.

Alte sfaturi aveti si pe aici: http://www.wikihow.com/Clean-a-Range-Hood