Ce disc de polizat functioneaza cel mai bine in functie de lucrare?

Dupa cum sugereaza si numele, un polizor unghiular este un instrument utilizat in principal pentru slefuirea suprafetelor sau a pieselor. Acest tip de polizor poate fi folosit si pentru taiere, cat si pentru lustruire. Exista o mare varietate de astfel de unelte, variind de la polizoare mici, la polizoare mari folosite pentru activitati comerciale. Toate tipurile diferite de polizoare unghiulare au scopuri diferite, cum ar fi in special pentru taierea sticlei. Prin urmare, este necesar sa se stabileasca ce fel de disc de polizat trebuie sa indeplineasca cerintele dumneavoastra. Tineti cont de factori precum dimensiunea, puterea, siguranta si viteza inainte de a investi intr-un disc de polizor unghiular. Urmatoarea sectiune va discuta in detaliu ce fel de disc de polizor unghiular este cea mai buna optiune pentru o anumita activitate.

Discuri de pietris

Discurile de pietris sunt printre cele mai ieftine optiuni disponibile in ceea ce priveste un polizor unghiular. Astfel de discuri sunt relativ mai subtiri (aproximativ 6 mm) in comparatie cu alte discuri de polizare. Ele sunt utilizate in principal pentru a reduce substantele cum ar fi piatra si metalul. Discurile de pietris pot fi de asemenea utilizate pentru slefuirea atat a metalului, cat si a pietrei. Exista o serie de avantaje pe care discurile de pietris le au asupra celorlalte tipuri de discuri. Sunt capabile sa taie la o viteza relativ rapida. Un disc de polizat pentru pietris nu este un obiect greu si poate fi usor detinut atunci cand lucrati pe o scara, de exemplu.

Discuri diamant

Discurile diamant sunt cu mult mai bune decat cele mentionate mai sus. Ele sunt utilizate in principal pentru aceleasi scopuri de taiere si slefuire, dar isi fac treaba mult mai repede decat discurile de polizat. In ceea ce priveste costul, discurile diamant au devenit mult mai accesibile si chiar si discul diamant cel mai de baza va dura mai mult decat discul de polizat. Discurile diamant sunt, de asemenea, dovedite a fi mai sigure la utilizare avand in vedere ca exista sanse foarte slabe pentru discul de otel sa cada.

Discuri sarma

Discurile de mai sus au fost utilizate in principal pentru polizare si taiere, dar discul de sarma este utilizat pentru lustruirea si indepartarea ruginei si a vopselei. Prin urmare, daca aveti nevoie sa indepartati rugina metalica si vopseaua de pe orice obiect, un disc de roata de sarma este cel mai buna alegere. Asigurati-va ca obiectul pe care este folosit este suficient de greu, fiindca in caz contrar discul risca sa sparga obiectul. In aceasta categorie exista multe tipuri diferite. Cea mai eficienta este roata de sarma rasucita, iar cea mai putin eficienta este tipul de penseta, pe care ar trebui sa-l evitati.

Discuri din lemn

Dupa cum sugereaza si numele, aceste discuri sunt folosite pentru taierea lemnului. Cu toate acestea, alegerea unui disc care doar taie lemn tinde sa reduca foarte mult utilitatea acestuia. Deci, cel mai bine este sa cumparati un disc din lemn care este capabil de a taia otelul daca un cui se regaseste in structura lemnului, spre exemplu. Exista multe tipuri diferite de discuri din lemn care exista pe piata, dar cel mai popular este cunoscut sub numele de arbortech, care este foarte eficient in taierea lemnului.

Asadar, inainte de a va aventura in lucrari ce presupun actiunea unui polizor unghiular, fiti siguri ca aveti la indemana discurile necesare lucrarii in cauza. Un disc de lemn nu va functiona pentru taierea otelului, astfel cum un disc diamant s-ar putea sa dovedeasca eficienta nula pentru taierea unor suprafete de pietris.