Cum alegi cel mai bun fierastrau pendular?

Fie ca sunteti pasionati de bricolaj sau doar un amator care isi doreste sa aiba grija de mersul lucrurilor in gospodarie, un fierastrau pendular este o unealta de care aveti nevoie. Cunoscut si sub denumirea de fierastrau vertical, fierastraul pendular va ajuta sa taiati materiale mai moi si sa realizati o lucrare de mare precizie.

Cand ne gandim la materiale moi, ne ducem cu gandul la lemn natural PVC sau PAL, dar si alte materiale care impun folosirea unei unelte precum un fierastrau pendular. Acesta este usor de folosit si nu necesita o pregatire in  prealabil. Fierastraul este ideal pentru muncile casnice si poate fi folosit in conditii de maxima siguranta, cu eficienta si responsabilitate.

Un fierastrau pendular iti ofera avantajul de a taia in linie dreapta si in linii curbate, dar si de a face diferite gauri in anumite portiuni. Dintre toate tipurile de fierastraie, acesta este cel mai portabil, usor si cel mai practic.

Pe piata gasiti o multime de modele, disponibile pentru orice buget. Asa cum se intampla in cazul oricarei masinarii electrice, puterea este conferita de motor si de capacitatea de energie pe care o foloseste atunci cand este conectata la o sursa de curent. Fierastraul pendular poate fi cu sau fara cablu de alimentare, asa ca, in functie de necesitatile si preferintele pe care le aveti, puteti alege unul dintre aceste doua modele.

Un fierastrau fara cablu este mai usor de folosit, mai portabil si poate fi utilizat chiar si in locurile mai dificil de accesat. Pe de alta parte, spre deosebire de un model cu cablu, acesta nu are o baterie suficient de puternica atunci cand trebuie sa taie materiale mai dure. Un lucru de care trebuie sa tineti cont este ca fierastraul pendular taie mai eficient suprafetele cu cat este mai puternic. Cele mai multe au o putere cuprinsa intre 500 sii 1000 de W, iar cele cu acumulatoru pot ajunge pana la 18 volti.

Cei de la fierastrau-pendular.ro afirma ca eficienta unui fierastrau pendular sta in alegerea lamei potrivite. Astfel, puteti alege dintre modelele cu lame din otel si lame bimetalice, cele din carbura de wolfram sau cele din otel de cobalt.

Unghiul de taiere, numarul de miscari pe care le permite, fiabilitatea si siguranta sunt alti factori de care trebuie sa tineti cont. Un produs de la un brand de renume va va garanta pentru o utilizare foarte buna timp indelungat. Daca doriti sa aveti grija singuri de treburile din gospodarie, un fierastrau pendular este unealta de care aveti nevoie.