Sfaturi pentru folosirea optima a motocoasei tale

Eficienta in gradinarit este strans legata si de cat de repede porneste motocoasa pe care ai achizitionat-o si mai ales cu cata usurinta poti folosi aceasta ustensila. Producatorii au creat proceduri de pornire, pentru ca acestea sa fie rapide si intuitive. Scopul final este a oferi un star simplu, din cati mai putini pasi posibil.

Deci, ce trebuie sa faci pentru a folosi in mod optim motocoasa pe care ai achizitionat-o? In general, o motocoasa care porneste usor contine o aprindere electronica si un amortizor pentru carburator pentru a reduce numarul de trageri pe franghia de pornire. In cazul produselor mai mari, starterul poate include un sistem cu arc, care reduce forta necesara pentru a trage motorul cu cablul de pornire.

De asemenea, o pornire usoara a ustensilei nu asigura neaparat o tragere usoara. Folosirea motocoasei trebuie sa fie, intr-un fel, intuitiva. Controlul acceleratiei si acceleratia, atunci cand sunt facute intuitiv, pot creste eficienta si reduce timpul de antrenament.

Simbolurile si si locatia controalelor se muleaza dupa o utilizare intuitiva, facand relativ usor pentru oricine cu putina cunostinta de tuns iarba. Acest lucru este deosebit de important atunci cand doresti sa incepi lucrul in gradina.

Este indicat ca manerul de pornire sa aiba margini netede, iar locatia coardei de pornire a motocoasei sa fie in concordanta cu modul in care operatorul o va folosi, facand mai usoara tragerea.

Greutatea totala a motocoasei si distributia uniforma a greutatii respective pot, de asemenea, sa o faca mai confortabila, reducand astfel oboseala utilizatorului. Unul dintre cei mai importanti factori pentru utilizator este raportul putere-greutate. Acesta foloseste motocoasa pentru a obtine cat mai multa putere si cat mai putina greutate posibila. Manerul echilibrat si manerele ergonomice il fac confortabil pentru utilizare pe toata durata zilei.

Protejarea mainilor impotriva vibratiilor aparatului reduce si oboseala operatorului. Capabilitatea de a izola aceste vibratii reduce impactul acestora. Multe motocoase moderne au un maner de material flexibil sau au amortizoare de izolare pe manerul acceleratiei care absoarbe o parte din vibratii.

Puterea inseamna performanta

Daca un utilizator se simte confortabil sa foloseasca motocoasa toata ziua, ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a rezista la solicitarile de utilizare indelungata. Cat de bine functioneaza unitatea depinde de puterea pe care o are. Majoritatea peisagistilor folosesc unitati de la unu la doi cai putere. In timp ce nu exista o nevoie uriasa de energie pentru intretinerea de rutina, este nevoie de mai multa putere pentru a tunde ceva pentru prima data.

Utilizarea clapetei de acceleratie pentru a creste rapid viteza capului de taiere creste eficienta santierului pentru utilizarea obisnuita si pentru lucrarile mai dificile. Este imperativ ca motocoasa sa aiba un raspuns bun la acceleratie. Utilizatorul trebuie sa poata accelera foarte repede.