A avea animale de companie chiar îmbunătățește starea de sănătate a oamenilor?

Animalele de companie ajută la îmbunătățirea sănătății fizice și psihice a proprietarilor lor. Există multe beneficii pentru sănătate asociate cu a avea animale de companie de la scăderea tensiunii arteriale la scăderea șanselor de a avea un atac de cord. Indiferent dacă sunteți o persoană iubitoare de pisici sau de câini sau dacă preferați păsările sau un iepurii, nu contează pentru că ele sunt toate importante.

Deci, având animale de companie îmbunătățesc sănătatea ta? Următoarele motive vor răspunde la această întrebare.

Cum animalele de companie îmbunătățesc sănătatea noastră

Unul dintre motivele pentru a avea unul este că vă ajută să vă mențineți în formă și sănătoși, de exemplu animalele de companie ca și câinii trebuie să fie plimbați în mod regulat. Când faceți acest lucru, proprietarii de animale de companie ajung să exercite și să mențină o pondere optimă. De asemenea, câinii pot acționa ca parteneri de formare, mai ales atunci când nu aveți motivație, deoarece sunt întotdeauna gata să se joace, să facă jogging sau să facă excursii. Adolescenții care au responsabilitatea îngrijirii unui animal de companie sunt, de asemenea, mai activi și mai în formă.

Loialitatea și compania acestora sunt printre motivele pentru care oamenii păstrează animalele de companie. Ele pot fi ascultători buni deoarece nu judecă mai ales când o anume persoană trece printr-o perioadă dificilă, de exemplu, durerea sau depresia.

Animalele de companie fac copiii mai sănătoși, dezvoltându-le sistemul imunitar mai puternic. Părinții nu trebuie să fie îngrijorați de faptul că micuții se îmbolnăvesc sau că pot face alergii la părul de animale. De fapt, copiii sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii dacă sunt expuși animalelor de companie de la vârsta de sugari. De asemenea, animalele reduc șansele de a dezvolta astm.

Persoanele care dețin animale de companie sunt percepute a fi mai sociabile, astfel, oamenii îi abordează mai des. De exemplu, când vă duceți câinele la plimbare, oamenii sunt mai predispuși să vă pună întrebări, ceea ce dă naștere la noi relații. De asemenea, vă ajută să începeți conversațiile cu alți proprietari de animale de companie în parc sau pe trasee de drumeții. În majoritatea adunărilor sociale, proprietarii de animale de companie sfârșesc să vorbească mai mult despre animalele lor de companie mai mult decât orice alt subiect.

Animalele de companie vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit și să vă eliberați de stres. Atingerea câinilor sau a pisicilor eliberează hormonul oxitocină și serotonină, care vă fac să vă simțiți bine și să vă mențineți calm. De asemenea, ele ajută la scăderea fricii și anxietății, mai ales dacă trebuie să se supună unui tratament de viață sau moarte. Timpul petrecut cu animalul de companie, fie că te joci, fie că te plimbi, te ajută să eliberezi dopamina care îți îmbunătățește starea de spirit și reduce cortizolul care este responsabil pentru stres.

Fiind proprietar de animale de companie, s-a dovedit a avea multe beneficii fizice, dar și emoționale. Animalele de companie sunt benefice pentru persoanele de toate vârstele. Pe scurt, având un animal de companie vă va îmbunătăți întreaga viață.